mortenvelde.com © 2009 • Åndsverkloven

 

Nyheter

 

 

 

VM-håpet lever videre

 

Løpet i Heusden-Zolder, Belgia ble ikke helt som jeg hadde håpet. Tiden ble ”bare” 3,41,30. Umiddelbart etter løpet var jeg veldig skuffet, men nå som jeg har fått ting litt mer i perspektiv ser jeg at det er egentlig ikke grunn til å være veldig skuffet. Selv om forholdene ble gradvis bedre utover kvelden, ble mange av løpene påvirket av en lei motvind på bortre langside. Normalt sett burde ikke dette ha noe å si for min del ettersom jeg stort hadde en rygg å ligge, men jeg gjorde en taktisk blunder i på siste runden. Da det gjenstod 300m syns jeg farten i front var litt for lav og prøvde å gå forbi i motvinden. Det ble en kostbar affære. Jeg skulle hatt litt mer is i magen og ligget i ly for vinden i stedet. Da hadde jeg nok hatt litt mer å kjøre med siste 200m i stedet for å stivne.

Dette til tross; løpet på lørdag var nok vel så bra som det jeg gjorde på Bislett (forholdene og den taktiske blunderen tatt i betraktning). Jeg velger å fokusere på det positive. Jeg har tatt et steg videre og gjør mitt andre raskeste løp noen gang på en dag der ikke alt klaffet.

 

 

Se meg løpe inn til 3,41,30

 

Løpet var muligens min siste mulighet for å kvalifisere meg til VM, men jeg har fått signaler om at svenskene jobber for å få inn en 1500m under DN-Galan i Stockholm neste fredag. Jeg håper dette kommer på plass og kommer uansett til å prøve å finne et siste løp for å ta kravet.

Jeg føler det er viktig å bruke de sjansene jeg kan få selv om det er en mulighet for at jeg kommer til å være rimelig tung disse to første ukene etter høyden. På den annen side er det ikke gitt at jeg kommer til å bli like tung etter et to ukers opphold på 1800m som et tre ukers opphold på 2100m (som jeg var på i vinter). Dessuten har jeg stor tro på at dersom den mentale biten er på plass disse ukene, vil også kroppen kunne ”overbevises” til å være lett. Den viktigste forutsetningen for å klare et VM-krav er at jeg tror på det selv. Den troen er i aller høyeste grad til stede.

 

 

Ingvill Måkestad Bovim 4,09,62 (1500m)

 

 

Henrik Ingebrigtsen 3,44,53 (1500m)

 

 

Bjørnar Kristensen 8,28,57 og Øystein Sylta 8,45,00 (3000m hinder) 

 

 

- Velde – 21.07.09

 

_______________________________________________________________