mortenvelde.com © 2009 • Åndsverkloven

 

Nyheter

 

 

 

 

NM Terrengløp kort løype

 

 

Da var årets første viktige stevne unnagjort og sesongen er så smått begynt å komme i gang. NM gikk av stabelen i flotte omgivelser rundt Kristiansten Festning i Trondheim. Løypen bestod av 3*1km som ble løpt som et stort åttetall og gikk på ganske tørt og fast gress. Dette var definitivt en fordel for meg. Jeg har et rimelig kraftfullt steg og dersom det blir for bløtt har jeg en tendens til å bruke denne kraften til å grave meg dypt ned i gjørma. At jeg kunne klart meg uten motbakken opp mot festningen får så heller være. Alt i alt må jeg si at til å være et terrengløp, passet løypen meg rimelig bra.

 

Jeg endte på 5.plass i løpet. Plasseringsmessig var dette tangering av pers i NM Terrengløp. Prestasjonen var likevel bedre enn tidligere år. I løpet av de årene jeg har deltatt har startfeltet aldri vært bedre. Med et par unntak var hele Norgeseliten på plass. Avstanden opp til de tre beste var også mindre enn tidligere år. Jeg er fornøyd med løpet mitt. En liten forkjølelse i begynnelsen av uken reduserte treningen min litt i forkant av mesterskapet, men sett i ettertid tror jeg bare at jeg fikk ekstra overskudd av det.

 

Dagen etter var det stafett over 2-4-2km som stod på programmet. Uheldigvis for Rogaland kunne verken Bjørnar Kristensen eller Dabaya Badhaso stille til start og dermed ble jobben en hel del enklere for Oslo-laget. Sammen med Thomas Eide og Lars Erik Malde (som for øvrig gjorde strålende etapper), klarte Rogaland likevel å slå bra fra seg. Vi fikk sølv, 17 sekunder bak Oslo. For min egen del ble siste etappen mer eller mindre en transport-etappe ettersom det var langt frem til Oslo og langt bak til Hordaland etter 4km-etappene. Uansett var det morsomt å konkurrere skikkelig igjen og helgen ga mersmak inn mot banesesongen. Neste på planen nå er stafett i Sandnes 1.mai og deretter Holmenkoll-stafetten 9.mai.

 

 

- Velde - 22.04.09

 

_______________________________________________________________