mortenvelde.com © 2009 • Åndsverkloven

 

Nyheter

 

 

 

En god, en middels og en kjip hendelse

 

Torsdag i forrige uke var jeg en kjapp tur innom Stavanger. Anledningen var utdeling av et stipend fra talentfondet G9alt. G9alt er et fond i regi av Sparebank 1, Sr-bank som hvert år deler store stipend til unge talenter under 25 år innenfor idrett, musikk, forskning osv i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene.

På utdelingen var det anledning til å ta med følge, men i og med at mine nærmeste da måtte reise fra Bergen eller Haugesund, var dette ikke noe alternativ. Med lovnader om gratis mat og drikke fikk jeg i stedet lokket med meg Kjetil Angeltvedt. På utdelingen fikk jeg et stipend på kr. 50.000,-. En stor takk til juryen i G9alt. Dette er penger som utvilsomt kommer meget godt med.

Etter utdelingen var det ut for å trene rundt Mosvannet. Moro å trene en økt utenom de vanlige plassene hjemme når anledningen byr seg. Etter en overraskende god natt på sofaen hos Kjetil og de bar det fredag morgen opp til Bergen igjen med fly.

 

På lørdag var det duket for det tradisjonsrike Ask-løpet. Løpet går på hovedveien på Askøys østside, hvor man løper 2,25 km før man tar helomvending og løper tilbake igjen samme vei. Totalt 4,5 km. Vi hadde fint oppholdsvær, men dessverre meget kraftig vind på returen. Løyperekorden til Øyvind Fretheim (12,51) er noe jeg har lyst til å slå, men da må forholdene ligge til rette for det.

Etter en liten minnemarkering for Jon Tvedt gikk startskuddet. Jeg tok ledelsen fra første steg. Ved passering halvveis lå jeg ti sekunder foran skjema, men med kraftig vind i motbakkene på returen var dette ikke dagen for løyperekorder. Strengt tatt tror jeg ikke jeg hadde hatt bein til å sette ny rekord denne dagen uansett, men skulle nok løpt fortere enn hva jeg gjorde i fjor (13,13) dersom forholdene hadde vært tilsvarende. Jeg kom i mål på tiden 13,31, tretten sekunder foran Angeltvedt.

Les mer på kondis.no og askfriidett.no.

 

Det kjipeste som har skjedd den siste uken er at min personlige rekord på 1500m (3,43,00) fra i fjor sommer dessverre ikke blir godkjent. Det hadde seg nemlig slik at arrangøren ikke fikk startet den elektroniske tidtakingen under vårt heat. Tidene ble derfor bare estimert ut fra målfotoet. I ettertid har de nå altså funnet ut at dette medførte for mye unøyaktigheter og har derfor strøket samtlige tider fra dette løpet. Selv ikke vinnertiden er det enighet om.

Løpet kan du se her. De første meterne av starten mangler, så man får ikke noe skikkelig svar ved å ta tiden slik heller. Det er likevel en kuriositet at det var flere trenere etc. som hadde lave 3,37 som vinnertid på sin klokke. Vinnertiden ble imidlertid satt til 3,38,7… Ikke godt å si hva som var riktig. Det som virkelig er synd er at det var et veldig godt heat og det var mange som satt pers i det løpet. Det positive i det får være at neste pers forhåpentligvis blir enda større. J

 

- Velde - 22.01.09

 

_______________________________________________________________